Тексты молитв перед иконой Божьей Матери Неувядаемый цвет и о чем просят

О, Премилосердая Владычице! К Твоему заступлению ныне прибегаем, молений наших не презри, но милостивно Услыши нас: жен, детей, матерей и тяжким недугом пианства одержимых, и того ради от матере своея — Церкви Христовой и спасения отпадающих, братьев и сестер, и сродник наших исцели.

О, Милостивая Мати Божия, коснися сердец их и скоро возстави от падений греховных, ко спасительному воздержанию приведи их.

Умоли Сына Своего, Христа Бога нашего, да простит нам согрешения наша и не отвратит милости Своея от людей Своих, но да укрепит нас в трезвении и целомудрии.

Приими, Пресвятая Богородице, молитвы матерей, о чадех своих слезы проливающих, жен, о мужех своих рыдающих, чад, сирых и убогих, заблудшими оставленных, и всех нас, к иконе Твоей припадающих. И да приидет сей вопль наш, молитвами Твоими, ко Престолу Всевышняго.

Покрый и соблюди нас от лукаваго ловления и всех козней вражиих, в страшный же час исхода нашего помоги пройти непреткновенно воздушныя мытарства, молитвами Твоими избави нас вечнаго осуждения, да покрыет нас милость Божия в нескончаемые веки веков. Аминь.

ТРОПАРЬ, ГЛАС 4 Днесь притецем, вернии, к Божественному и пречудному образу Пресвятыя Богоматери, напояющей верных сердца небесною Неупиваемою Чашею Своего милосердия и людем верным чудеса показующей. Яже мы видяще и слышаще, духовно празднуем и тепле вопием: Владычице Премилостивая, исцели наша недуги и страсти, молящи Сына Твоего, Христа Бога нашего, спасти души наша.

КОНДАК,ГЛАС 6 Предстательство христиан непостыдное, ходатайство ко Творцу непреложное, не презри грешных молений гласы, но предвари, яко Благая, на помощь нас, верно зовущих Ти; ускори на молитву, и потщися на умоление, предстательствующи присно, Богородице, чтущих Тя.

ИН КОНДАК, ГЛАС 8 Взбранной Воеводе победительная, яко избавльшеся от злых, благодарственная восписуем Ти раби Твои, Богородице, но яко имущая державу непобедимую, от всяких нас бед свободи, да зовем Ти: радуйся, Невесто Неневестная.

ВЕЛИЧАНИЕ Величаем Тя, Пресвятая Дево, Богоизбранная Отроковице, и чтим образ Твой святый, имже точиши исцеления всем с верою притекающим.

Благодарственные молитве по Святом Причащении — это последование молитв, читающихся в Церкви, после принятия Божественных Тела и Крови Христовых в таинстве Евхаристии.

Молитва – это разговор с Богом. Но для такого важного разговора не всегда легко подобрать слова, поэтому православные верующие часто имеют при себе молитвослов, а мы собрали для вас благодарственные молитвы. Получив помощь от Господа, по нашим просительным молитвам, мы обращаемся с благодарственной молитвой. Но даже, когда нам кажется, что не произошло ничего хорошего, Господь заботится о нас. Недаром в Писании сказано – «за все благодарите», поэтому произносить такую молитву можно не только за некое благодеяние, но и за каждый прожитый день. Ведь даже плохие события Бог оборачивает для пользы человеческой души. Вы можете прочитать благодарственную молитву Симеона Метафраста, святого Василия Валикого, благодарение Пресвятой Богородицы и другие молитвы, которые читаются по Святом Причащении. Возможно, со временем вы сможете выучить их наизусть. Бог всегда отвечает тем, кто к Нему обращается, даже, если этот ответ не всегда очевиден. «За все благодарите: ибо такова о вас воля Божия во Христе Иисусе» (1Фесс.5:18)

Слава Тебе, Боже. Слава Тебе, Боже. Слава Тебе, Боже.

Благодарственная молитва, 1-я

Благодарю тя, Господи, Боже мой, яко не отринул мя еси грешнаго, но общника мя быти святынь Твоих сподобил еси. Благодарю Тя, яко мене недостойнаго причаститися Пречистых Твоих и Небесных Даров сподобил еси. Но Владыко Человеколюбче, нас ради умерый же и воскресый, и даровавый нам страшная сия и животворящая Таинства во благодеяние и освящение душ и телес наших, даждь быти сим и мне во исцеление души же и тела, во отгнание всякаго сопротивнаго, в просвещение очию сердца моего, в мир душевных моих сил, в веру непостыдну, в любовь нелицемерну, во исполнение премудрости, в соблюдение заповедей Твоих, в приложение Божественныя Твоея благодати и Твоего Царствия присвоение; да во святыни Твоей теми сохраняемь, Твою благодать поминаю всегда, и не к тому себе живу, но Тебе, нашему Владыце и Благодетелю; и тако сего жития исшед о надежди живота вечнаго, в присносущный достигну покой, идеже празднующих глас непрестанный, и безконечная сладость, зрящих Твоего лица доброту неизреченную. Ты бо еси истинное желание, и неизреченное веселие любящих Тя, Христе Боже наш, и Тя поет вся тварь во веки. Аминь.

Благодарить Бога за все мы можем молитвами, постом, соблюдением заповедей Его

Когда мы что-то просим и получаем, мы всегда говорим «спасибо». Это касается не только людей, спасибо мы должны говорить и Богу. Как благодарить Бога? Поблагодарить Бога за все мы можем молитвами, постом, соблюдением заповедей Его.

При этом мы должны благодарить Бога не только за то, что получили новую работу, купили дом или квартиру, получили исцеление от болезни. Благодарить Господа нужно за прожитый счастливый день.


Благодарение

Благодарственная молитва 2-я, святого Василия Великого

Владыко Христе Боже, Царю веков, и Содетелю всех, Благодарю Тя о всех, яже ми подал благих, и о причащении пречистых и животворящих Твоих Таинств. Молю убо Тя, Блаже и Человеколюбче: сохрани мя под кровом Твоим, и в сени крилу Твоею; и даруй ми чистою совестию, даже до последняго моего издыхания, достойно причащатися святынь Твоих, во оставление грехов, и в жизнь вечную. Ты бо еси хлеб животный, источник святыни, Податель благих, и Тебе славу возсылаем, со Отцем и Святым Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Полный текст на русском языке

Тропарь, глас 5:

Ра́дуйся, Богоневе́сто, же́зле та́йный,/ Цвет Неувяда́емый процве́тший,/ ра́дуйся, Влады́чице, Е́юже ра́дости наполня́емся // и жизнь насле́дствуем.

Ин тропарь, глас 5:

Преблагослове́нная Богоро́дице Де́во, покланя́емся Твое́му Пречи́стому о́бразу, Тебе́ пое́м хвале́бную песнь, Тебе́ прино́сим ну́жды, го́ре и сле́зы, Ты же, о кро́ткая Засту́пница на́ша, Тебе́ так близки́ земны́я печа́ли. Приими́ на́ша воздыха́ния. Помози́ нам и от бед спаси́. Неуста́нно бо и со умиле́нием да зове́м Ти: ра́дуйся, Ма́ти Бо́жия, Цве́те неувяда́емый.

Кондак, глас 6:

Предста́тельство христиа́н непосты́дное, хода́тайство ко Творцу́ непрело́жное, не пре́зри гре́шных моле́ний гла́сы, но предвари́, я́ко Блага́я, на по́мощь нас, ве́рно зову́щих Ти; ускори́ на моли́тву и потщи́ся на умоле́ние, предста́тельствующи при́сно, Богоро́дице, чту́щих Тя.

Благодарственная молитва 3-я , Симеона Метафраста

Давый пищу мне плоть Твою волею, огнь сый и опаляяй недостойныя, да не опалиши мене, Содетелю мой; паче же пройди во уды моя, во вся составы, во утробу, в сердце. Попали терние всех моих прегрешений. Душу очисти, освяти помышления. Составы утверди с костьми вкупе. Чувств просвети простую пятерицу. Всего мя спригвозди страху Твоему. Присно покрый, соблюди же, и сохрани мя от всякаго дела и слова душетленнаго. Очисти и омый, и украси мя; удобри, вразуми, и просвети мя. Покажи мя Твое селение единаго Духа, и не ктому селение греха. Да яко Твоего дому, входом причащения, яко огня мене бежит всяк злодей, всяка страсть. Молитвенники Тебе приношу вся святыя, чиноначалия же безплотных, Предтечу Твоего, премудрыя Апостолы, к сим же Твою нескверную чистую Матерь, ихже мольбы Благоутробне приими, Христе мой, и сыном света соделай Твоего служителя. Ты бо еси освящение и единый наших, Блаже, душ и светлость; и Тебе лепоподобно, яко Богу и Владыце, славу вси возсылаем на всяк день.

Когда и как правильно читать молитву перед иконой

«Неувядаемый Цвет» буквально излучает вокруг себя нежность. Одного взгляда на этот образ достаточно, чтобы почувствовать утешение и прилив сил. День празднования иконы — 3 (16 по новому стилю) апреля, а также 31 декабря (13 января). В эти дни молитвы перед образом особенно полезны. Но однозначных правил на этот счет нет.

Образ особенно любим женщинами, и они часто молятся перед ним, обращаясь с просьбами о:

  • замужестве;
  • красоте и молодости;
  • женском счастье;
  • скором замужестве дочери;
  • женском здоровье;
  • благословении в день свадьбы;
  • избавлении от искушения и соблазнов.

Эти просьбы традиционны. Молиться перед ликом Царицы Небесной могут и мужчины. Это можно делать как в храме, так и у себя дома в любое время. Домашний иконостас нужно стараться расположить у восточной стены, так как молящиеся должны обращаться лицом к востоку. В непосредственной близости от него не должно быть ничего лишнего.

Молитвы читают наизусть (вслух или про себя) или по молитвослову. Делать это нужно вдумчиво, полностью сосредотачиваясь на каждом слове. При этом в сердце не должно быть ни гнева, ни суеты, ни гордости. Спешить, отвлекаться и тем более прерывать молитву нельзя.

Молиться можно в одиночестве или вместе с близкими. Фиксировать взгляд на образе необходимости нет. Глаза можно опустить и даже закрыть. Начинать моление нужно с крестного знамения, за которым следуют три больших и малых поклона. Затем трижды читается «Отче Наш». Молясь перед иконой, можно становиться на колени. Окончив молитву, следует еще раз перекреститься.

Благодарственная молитва 5-я, ко Пресвятой Богородице

Пресвятая Владычице Богородице, свете помраченныя моея души, надеждо, покрове, прибежище, утешение, радование мое, благодарю Тя, яко сподобила мя еси недостойнаго, причастника быти Пречистаго Тела и Честныя Крове Сына Твоего. Но Рождшая истинный Свет, просвети моя умныя очи сердца; Яже Источник безсмертия рождшая, оживотвори мя умерщвленнаго грехом; Яже милостиваго Бога любоблагоутробная Мати, помилуй мя, и даждь ми умиление и сокрушение в сердце моем, и смирение в мыслех моих, и воззвание в пленениих помышлений моих; и сподоби мя до последняго издыхания, неосужденно приимати пречистых Таин освящение, во исцеление души же и тела. И подаждь ми слезы покаяния и исповедания, во еже пети и славити Тя во вся дни живота моего, яко благословенна и препрoславленна еси во веки. Аминь. Ныне отпущаеши раба Твоего, Владыко, по глаголу Твоему, с миром: яко видеста очи мои спасение Твое, еже еси уготовал пред лицем всех людей, свет во откровение языков и славу людей Твоих, Израиля. Трисвятое. Пресвятая Троице… Отче наш…

В настоящее время есть доступные молитвы благодарения Богу, где воздается хвала Господу

Многие спрашивают, что это за секретные молитвы, которыми нужно благодарить Бога? На самом деле, никаких секретных молитв нет, существуют всем доступные молитвы благодарения Богу, где воздается хвала Господу.

Также в храме можно заказать молебен ко Господу Иисусу Христу. Это также будет считаться благодарением за все.


Отблагодарить Бога можно также заказав молебен в храме. Только обязательно на нем нужно присутствовать тому, кто его заказал. Фото: school.orthpatr.ru

Запомните, что слова благодарности должны также быть искренними, как и молитва. Если ваша благодарственная молитва Богу за все будет искренней и произнесена от чистого сердца, то тогда вы получите просимое не один раз.

Господь будет всегда вам помогать. Не стоит забывать о том, что вы всегда можете обратиться к Богу своими простыми словами. Но главное, как вы это скажите.

Кондак, глас 6-й

Слава: От небес приял еси Божественную благодать, и твоими устнами вся учиши покланятися в Троице единому Богу, Иоанне Златоусте всеблаженне, преподобне, достойно хвалим тя: еси бо наставник, яко божественная являя. И ныне: Предстательство христиан непостыдное, ходатайство ко Творцу непреложное, не презри грешных молений гласы, но предвари, яко Благая, на помощь нас, верно зовущих Ти: ускори на молитву, и потщися на умоление, предстательствующи присно, Богородице, чтущих Тя. Если совершалась литургия святого Василия Великого, читай тропарь Василию Великому, глас 1-й: Во всю землю изыде вещание твое, яко приемшую слово твое, имже боголепно научил еси, естество сущих уяснил еси, человеческия обычаи украсил еси, царское священие, отче преподобне, моли Христа Бога, спастися душам нашим.

Значение иконы в православии

В отличие от древнейших образов (таких, как Одигитрия, Оранта, Елеуса), композиция иконы «Неувядаемый Цвет» на удивление разнообразна. Цветы (это обязательный элемент) могут находиться в вазах, сплетаться в гирлянды, увивать постамент, либо это может быть всего один стебель лилий или ветка роз.

Пречистая Дева может изображаться сидящей на престоле с венцом или без венца на голове. Иногда в ее руке можно видеть покрытый цветами жезл. Это тот самый жезл из древа Иессеева. Цветы наполнены глубоким смыслом. Лилия — символ непорочности. Этот цветок был подарен Богородице архангелом Гавриилом, когда он принес ей благую весть о скором рождении Сына Божия.

Роза — это еще один символ Божией Матери, олицетворяющий ее любовь. В древних византийских акафистах Богоматерь часто называется вечно цветущим благоуханным цветком.

Композиционно «Неувядаемый Цвет» очень похожа на другую икону — «Благоуханный Цвет». Но различия между ними есть. На образе «Благоуханный Цвет» Пресвятая Богородица держит Сына на левой руке, а не на правой. Правда, это соблюдается не всегда.

Синий цвет на этих иконах символизирует небесную чистоту, красный — любовь, белый — праведные души. Кем и когда был написан первообраз – не известно. Ученые сходятся во мнении, что это произошло приблизительно в XVII веке, на Святой горе Афоне либо в Константинополе. На Русь образ был привезен паломниками, и сразу же разошелся во множестве списков.

Кондак, глас 4-й

Слава: Явился еси основание непоколебимое церкве, подая всем некрадомое господство человеком, запечатлея твоими веленьми, небоявленне Василие преподобне. И ныне: Предстательство христиан… Если совершалась Литургия Преждеосвященных Даров, читай тропарь святому Григорию Двоеслову Василию Великому, глас 4-й: Иже от Бога свыше божественную благодать восприем, славне Григорие, и Того силою укрепляемь, евангельски шествовати изволил еси, отонудуже у Христа возмездие трудов приял еси всеблаженне: Егоже моли, да спасет души наша.

История появления молитвы

Чтобы понять, почему священнослужители рекомендуют возносить молитву при святом причащении именно перед иконой «Целительница», следует вспомнить об истории ее написания. Давным-давно один из московских священников заболел. Болезнь его была настолько серьезной, что мужчина с трудом мог передвигаться. Его мучили ужасные боли, избавиться от которых не помогало ни одно из известных лекарств. Чтобы справиться с болью и продолжить выполнять обязанности духовного наставника, мужчина решил попросить помощи у небес. Он вознес молитву Богородице. В момент чтения молитвы возле него появился ангел. И тоже склонил голову в молитве. После этого явилась и сама Дева Мария. Она излечила несчастного человека. Именно это и послужило толчком для написания данной иконы.

С тех пор практически во всех церквях имеется икона «Целительница». Возле нее всегда стоят зажженные свечи, поскольку сотни прихожан посещают церковь, чтобы поставить свечу и помолиться за здоровье своих близких и родственников. Они помнят о том чуде, которое совершила Богоматерь. Более того, считается, что эта икона сама по себе является предметом, способным творить чудеса. Поэтому некоторые прихожане просят разрешения дотронуться до нее, чтобы ощутить ее силу.

Рейтинг
( 1 оценка, среднее 5 из 5 )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Для любых предложений по сайту: [email protected]
Для любых предложений по сайту: [email protected]